» NGF-nummer gaat verdwijnen

NGF-nummer gaat verdwijnen

De huidige digitale en fysieke NGF-pas toont nu minimaal twee nummers; een Golf Service Nummer (GSN), altijd startend met NL, en een NGF-nummer, bestaande uit 5 tot 7 cijfers. Verwarrend voor de golfer, golfclub, golfbaan en softwareleverancier en onnodig, omdat alle systemen al een aantal jaar hoofdzakelijk communiceren met GSN-nummers.

Om die reden zal er per 1 januari 2023 nog maar één nummer op de NGF-pas getoond worden, het Golf Service Nummer (GSN). Dit nummer begint voor iedere golfer met NL en is te vinden op de (digitale) NGF-pas.

Consequenties voor de golfer
Voor de golfer betekent het wegvallen van het huidige NGF-nummer vooral versimpeling. Er kan immers geen verwarring meer ontstaan over welk nummer van de NGF-pas gebruikt moet worden bij het aanmelden in de app GOLF.NL of bij het overstappen naar een andere golfclub.

Consequenties voor golfclubs en -banen
Voor een golfclub of -baan betekent deze aanpassing dat golfers het huidige NGF-nummer niet meer hoeven te gebruiken en alleen nog maar het GSN te zien krijgen op hun NGF-pas.

Zaak dus om voor 1 januari 2023 alle communicatie waarin nu nog het NGF-nummer vermeld staat aan te passen naar GSN. Denk hierbij aan aanmeldformulieren en het boeken van een starttijd door gastspelers.

Zoeken naar een lid of handicap in Caddie
In het NGF-serviceportaal caddie.ngf.nl zal het zoeken naar een lid of een handicap van een gastspeler vanaf 1 januari 2023 alleen nog maar kunnen op GSN.

Registreren in de app GOLF.NL en bij De Golf Academie

Het registreren van een nieuw account in de app GOLF.NL zal vanaf 1 januari 2023 niet meer op basis van het NGF-nummer kunnen, maar alleen nog maar via GSN.

Blijft het NGF-nummer nog wel bestaan?
Nee, per 1 januari verdwijnt het NGF-nummer.